Welkom

Welkom op de website van de honderdjarige schaakclub Heerenveen. Schaakclub Heerenveen is een club waar gemoedelijkheid hoog in het vaandel staat zonder dat daarbij de mogelijkheden voor groei en prestaties van haar schakers worden vergeten.

Elke maandagavond speelt de seniorenafdeling in een onderlinge competitie. Er wordt op dit moment in één gezamenlijke groep gespeeld van ongeveer 25 personen, ingedeeld op speelsterkte. Op deze manier kan gegarandeerd worden dat elk lid iedere week een partij heeft op zijn of haar eigen niveau. Voor meer informatie, uitslagen en standen: zie het kopje Interne competitie.  Uiteraard bent u van harte welkom om kennis te maken met de vereniging.

Schaakclub Heerenveen speelt met twee teams mee in de FSB-competitie. Beide teams spelen verdeeld over het seizoen zeven wedstrijden in een enkelvoudige competitie tegen teams van andere verenigingen in de regio Friesland. Het 1e team speelt dit seizoen in de Promotieklasse van de FSB en het 2e team in de 2e klasse van de FSB. Voor meer informatie, uitslagen en standen zie het kopje Externe competitie.

Bij de schaaksport komt een flinke dosis concentratie, vooruitzien en moed om beslissingen te nemen kijken; allemaal vaardigheden waarvan kinderen de nodige profijt zullen hebben op school.  Voor meer informatie en mogelijkheden kunt u contact opnemen met één van de jeugdleiders; klik hier voor een overzicht van de contactgevens.